Gør dig jobsøgende på LinkedIn

LinkedIn er værktøjet til dig, der er jobsøgende. Det er nemlig på LinkedIn, at HR-medarbejdere, headhuntere, rekrutteringskonsulenter, medarbejdere og andre er på udkig efter nye kandidater. Derudover er virksomhederne som du ønsker dit næste jobs i med stor sandsynlighed også aktive på LinkedIn – både i form af deres medarbejdere, deres LinkedIn-virksomhedsside, og dem der står for at rekruttere til virksomhederne

Gør dig jobsøgende på LinkedIn med #opentowork

Din profil er også dit CV

Din profil skal være 100% opdateret, se interessant og professionel ud, og afspejle dig som den værdifulde medarbejder du er.

Følg virksomhederne som du kunne tænke dig at arbejde hos

Der er flere gode grunde til at følge virksomhederne, som du er interesseret i at arbejde hos. For det første kan du sandsynligvis finde deres jobopslag her. Tjek deres indlæg eller jobsektionen. For det andet er LinkedIn et rigtig godt sted at følge med i, hvad der rører sig i virksomhederne. Så kort og god ’Søg virksomhederne frem, og klik på følg’.

Gør headhunterne opmærksom på dig

Connect relevante headhuntere, og fortæl dem, at du er jobsøgende. Nogle beder dig måske om at registrere dit CV i deres database.

Aktiver LinkedIn-funktionen #opentowork

Ved at aktivere denne funktion, får du et ’badge’ på dit profilfoto, hvor der tydeligt fremgår at du interesseret i nyt job. Sådan aktiverer du #opentowork:

 1. Klik på ’Dig’ i topmenuen
 2. Klik på ’Vis profil’
 3. Klik på knappen ’Interesseret i’
 4. Vælg menupunktet ’Nyt arbejde’
 5. Tilføj relevante jobtitler (Op til 5 jobtitler)
 6. Tilføj geografisk område, hvor du søger job
 7. Oplys om du er interesseret i ’fjernarbejde’
 8. Oplys, hvornår du kan starte i nyt job
 9. Sæt kryds ved relevante jobtyper
 10. Vælg hvem der skal kunne se dine jobønsker. Du kan vælge mellem: a) Alle medlemmer og b) Kun rekrutteringskonsulenter.
 11. Afslut ved at klikke på knappen ’Føj til profil’.