Brug ChatGPT til dine ansøgninger

Du må gerne bruge ChatGPT til dine ansøgninger. Brug det dog med omhu, og som et værktøj til at udarbejde endnu bedre ansøgninger. Kort og godt lad være med at bruge ChatGPT som en komplet erstatning for din egen indsats. For det første fordi ChatGPT slet ikke kan levere gode ansøgninger, uden en god indsats fra dig. For det næste fordi arbejdsgiverne selvfølgelig kan se skelne mellem ansøgninger, der er udarbejdet af ChatGPT og ikke af dig selv. Så brug ChatPGT til dine ansøgninger, men kun som et supplement til din egen indsats.

Brug ChatGPT til dine ansøgninger. Få en guide til, hvordan du bruger ChatGPT her.

Brug ChatGPT til dine ansøgninger

Hvordan får du gode ansøgninger, ved at bruge ChatGPT? Helt sikker ikke ved blot at bede en chatrobot om at udarbejde en ansøgning som f.eks. skolelærer, pædagog, salgschef eller andet. Med denne tilgang, får du højst en skod-ansøgning, der hverken adresserer kvafikationerne som arbejdsgiverne efterspørger, eller de kompetencer, erfaringer, og de personlige styrker, som netop gør dig til den bedste tænkelige kandidat til jobbet.

Betragt ChatGPT som din personlige jobsøgningassistent

Dvs. at du skal fodre chatrobotten med oplysninger som den derefter ‘skriver’ ud fra. Chatrobotten har altså brug for en vejledning, og den vejledning står du for. Og jo mere præcis og udførlig din vejledning er, jo bedre bliver ansøgningen, som ChatGPT laver til dig. Når det handler om ansøgninger, har ChatGPT brug for oplysninger om stillingen. Disse henter du fra stillingsopslaget:

Stillingens ansvarsområder og/eller arbejdsopgaver
  • Hvilke ansvarsområder og arbejdsopgaver indebærer stillingen?
  • Hvordan matcher du på disse punkter. Har du f.eks. erfaring, og gode resultater, som du kan byde ind med?
Arbejdsgivers krav og ønsker
  • Hvilke faglige krav og ønsker stiller arbejdsgiveren
  • Hvilke erfaringer lægger arbejdsgiveren vægt på?
  • Fremhæv, hvorfor du i høj grad matcher ovenstående punkter.
Personlig profil
  • Hvilke personlige styrker fremhæver arbejdsgiveren?
  • Hvordan går dine personlige styrker i spænd med arbejdergiverens ønsker, og hvordan vil dine personlige styrker netop være gode i pågældende stilling og virksomhed?
Indledning og afslutning til ansøgningen

Indsæt dit forslag til ansøgning, og spørg robotten om et forslag til en indledning og afslutning til ansøgningen.

Ansøgningens overskrifter

Når du er i mål med selve ansøgningen, kan du give den til ChatGPT og bede robotten om at komme med forslag til overskrifter.

Resultatet fra ChatGPT

Brug resultatet fra ChatGPT til at forbedre ansøgningen, og målrette den endnu bedre til den konkrete stilling. Her kan du afsnit for afsnit bede robotten og hjælp undervejs. F.eks. kan du – når du har arbejdet med et afsnit, bede ChatGPT om at gennemgå afsnittet og komme med forslag til forbedringer. Og sådan kan du og ChatGPT blive ved, indtil du er tilfreds med alle afsnit.

Skabelon til ChatGPT-jobansøgninger

Nedenfor kan du hente et docx. som du kan bruge til dine ansøgninger, når du udarbejder dine ansøgninger med ChatGPT. Lad være med at indsætte personfølsomme oplysninger – hvad enten det er adresse, navne, telefonnumre o.l. Dette kan di tiføje til ansøøgningen, når du er færdig med at anvende ChatGPT.